John of God

Den mest kraftfulla healern i vår tid

«

»

John of God – bakgrund

Joao Teixeira da Faria visade upp sina talanger redan när han var liten. När han har t.ex. slagit vad har han vunnit de flesta. Han kunde varna människor om stora oväderkatastroff etc.

Men först när han var 16 år, som han var mogen för att använda sina gåvor för att hjälpa människor. En varm dag ville han ta sig ett dopp i floden han passerade. Plötsligt hörde han en röst: ”Joao kom hit”. Han tittade förvånat upp och såg en vacker kvinna stående under ett träd. ”Kom hit”, så hon. Kvinnan var Sankta Rita, hon sa: ”Gå till Spiritist Center i Camp Grande, de väntar på dig”. Joao gick dit.Under samtalet med föreståndaren svimmade han. Han vaknade mycket generad efter tre timmar, han såg att människor var samlade omkring honom. De talade om för honom att han just inkorporerat andeväsen av Kung Salomon och botat 50 personer. Det ville han inte tro, han försvarade sig: ”jag är ingen healer”. Han stannade i Centret i tre månader och botade sjuka för mat husrum och kläder. Vid den tiden fick han sin första spiritistiska undervisning. Här började inkorporera Sankt Ignatius.

King Solomon             Sankta Rita             Sankt Ignatius av Loyola

Kung Salomon                                              Sankta Rita                                          Sankt Ignatius

Hans oroliga och självständiga natur tvingade honom vidare. Länge vandrade han, alltid bara ett hårstrå från hunger gick han från stad till stad för att hitta jobb. Samtidigt botade han de sjuka, förföljdes av poliser, läkare, terapeuter och präster, vilka anklagade honom för olaga verksamhet. Han hade till slut fått anställning som skräddare i armén – ett yrke han ärvde efter sin far. I smyg arbetade han som healer. När han botade en besvärlig benfraktur hos armens läkare var denne så imponerad att han gav honom jobb som den brasilianske armens healer. Han reste runt hela Brasilien och botade soldater och högre befäl. Så småningom fick han uppmaning att öppna ett healingcenter. Detta utvecklades till Healing center i Abadiania – Casa de Dom Inacio de Loyola. Han valde den vackraste delen av byn liggande på ett kristallberg, omgivet av vacker natur.

Här har han börjat sin livsuppgift på allvar: att behandla de sjuka och att göra människor medvetna om att vi är här på jorden för att utvecklas. Människorna kom långväga ifrån: med flygg från Europa, Australien, Nya Zeeland, syd- och Nordamerika.  

Medium Joao